مدیریت بحران

نوشته هایی در رابطه با رشته "مدیریت در سوانح طبیعی"

۳ مطلب در تیر ۱۳۸۵ ثبت شده است

موضوع سمینار و عنوان پایان نامه:  اسکان اضطراری ، اسکان موقت ، و بازسازی لرستان.

در حال جمع آوری اطلاعات هستم

۱۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ تیر ۸۵ ، ۱۰:۱۳

آبادان شهری نزدیک خلیج فارس است که بین سه رودخانه و یک دریا واقع شده و یک پالایشگاه بزرگ نفت دارد که تا مدتها بزرگترین پالایشگاه خاورمیانه بود.

 

درجنگ تحمیلی ،  کلا 40 درصد از شهر آبادان تخریب شد.

در طول این سالها ‘بسیاری از مردم در خانه اقوام و فامیلهایشان در دیگر شهر ها پناه گرفتند، و عده کمی از روستائیان  به اردوگاه های مخصوص پناهندگان رفتند. در طول این دوره ‘ جمعیتشان افزایش یافت و فرهنگشان تا حدودی تغییر کرد و روی فرهنگ مردم دیگر شهرها هم تا حدودی تأثیر گذاشتند.

 بعد از 8 سال که جنگ پایان یافت، بچه ها بزرگ شدند و روستاهایشان را فراموش کردند و عده ای ازدواج کردند و شغل پیدا کردند ‘ دیگر مهاجرت و برگشتنها به آبادان خیلی کم بود.

 

شهر آبادان بدون جا به جایی و در جای اولیه اش ساخته شد.

 قرار بر این شد که بازسازی  آبا دان همزمان با جنگ انجام شود که در هنگام جنگ هم نیروها نبودند و در نتیجه از کارهای آسان و تعمیر و مرمت بناها شروع کردند.
هرجا لوله می ترکید‘ به طور موضعی درستش می کردند و در نتیجه هر چه خرج می کردند ‘ نتیجه نمی داد و باید دوباره برای این سیستم هزینه می کردند.

 

فلکه الفی در دهه 1970

 

 

فلکه الفی در سال 1995.غیر از دایره میانی چیزی باقی نمانده است.

 

 

پالایشگاه آبادان از نظرتکنولوژی قدیمی بود و به همین دلیل ‘ بعد از جنگ به سرعت بازسازی شد؛ اما ظرفیتش به اندازه قبل نبود‘ (ظرفیتش محدودتر شد.)

 

بسیاری از جنگزده ها روحیه پرخاشگری داشتند و تحریک پذیر شده بودند و گاهی از خود خشونت نشان می دادند.. چون خیلی از آنها همسر و بچه و خانه و زندگی شان را از دست داده بودند و آینده روشن و امنیت و آسایش و آن چیزی که می توانست به آنها ثبات دهد‘ برایشان وجود نداشت . متأسفانه برای بازسازی روانی جنگزدگان اقدام خاصی صورت نگرفت.

کلا بازسازی جزیره آبادان خیلی خوب نبود. چون برنامه مشخصی نداشت و لکه لکه بازسازی شد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ تیر ۸۵ ، ۰۹:۵۵

«نکته ای که در مورد اسکان موقت حائزاهمیت است ، این است که سرپناه ها و امکانات موقت باید به گونه ای باشند که هم تاحد قابل قبولی زندگی مردم و حیات جامعه را به وضع عادی و مناسب برگرداند و در عین حال ، هزینه های سنگین و تلف شده ای به همراه نداشته باشد، زیرا اکثر انواع اسکان موقت ، پس ازاتمام دوره بازسازی، دیگر به کار نمی آیند وبه عنوان هزینه های به هدر رفته ای محسوب می شوند؛ مگر اینکه با پیش بینی و برنامه ریزی صحیح ، اسکان وقت را به گونه ای در مسیر اسکان دائم قرار دهیم.

همچنین بهتر است که تا آنجا که مکان دارد، اسکان وقت را بسیار کوتاه و یا حتی کلا حذف کنیم ؛ زیرا در این صورت می توانیم هزینه بیشتری را صرف بازسازی بهتر جامعه آسیب دیده نمائیم.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با توجه به اینکه زلزله پاکستان در فصل سرما رخ داد، باید برای اسکان بازماندگان سرپناه زمستانی مناسب تهیه می شد:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اردوگاهی که هلال احمر ترکیه برپا کرد:

 In Jalalabad Camp, Muzaffarabad, this Turkish Red Crescent camp offers temporary shelter from the harsh winter conditions as well as school and psychosocial activities.

 

 

استفاده از روش گل تافتن در ساخت سرپناه در پاکستان:

کیسه های پلاستیکی را از خاک محل پر می کنند و آن را به شکل قوسی در می آورند و سرپناه هایی به شکل زیر می سازند

 

 

 

۴ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ تیر ۸۵ ، ۱۲:۴۵